• Ballonvaren
    Prachtige ochtendvaart gemaakt met een uitermate klantvriendelijk en kundig bedrijf.bedrijf.

Meest recente reviews:

Hans de Vos uit Amersfoort
17-10-2020
Heerlijk rustige vaart en veel gezien
2e keer en wederom prima verzorgd, veilig en rustig. Uitstekend weer en echt genieten.
Jan uit NIJKERK GLD
16-10-2020
Super vlucht gehad met lekker ontbijt
Mooie vlucht .en we landen precies bij mijn schoonvader in het land dat was helemaal apart.
Miranda uit Ede
15-10-2020
Geweldig avontuur!
Professioneel, team met passie, rustgevend!

Voor ons de eerste keer, mooie ervaring die we nooit zullen vergeten.

Komen zeker nog een keer terug om dan met het hele gezin te gaan.
Helen uit Overasselt
14-10-2020
Heerlijke avond ballonvaart
Voor de derde keer een ballonvaart met van Manen gemaakt en ook nu weer zeer tevreden. Alles strak geregeld, mooie vaart en ook leuk om andere ballonnen te zien (waarbij opvalt dat het niet overal zo goed geregeld is als bij van Manen). We komen graag weer een keer terug.
herman uit ede
13-10-2020
alles op en top
goed locatie om op te stijgen, professionele piloot, prachtige tocht, zachte landing, vlotte terugreisd. Enig punt van kritiek: als je vanwege corona bij elkaar uit de buurt moet blijven, lukt dit niet bij het opruimen van de ballon. Toen werkten we mannetje aan mannetje sommigen zonder mondkapje. Het kan niet anders, maar toch...
Nicole uit Apeldoorn
13-10-2020
Super mooie ervaring!
Wij hebben 29 september ‘20 een privé vlucht gehad. Wat fantastisch!
We vonden dit allen een hele bijzondere ervaring en de crew van van Manen was top! Heel vriendelijk, behulpzaam en na een duidelijke tekst en uitleg konden we de lucht in.

Bedankt ! Gr fam Mulder uit Apeldoorn
Sem uit Amersfoort
13-10-2020
Het was een geweldige ervaring
De werknemers waren heel aardig en kundig, het was een hele mooie ervaring.
Ria Harriss uit Dordrecht
12-10-2020
Unbelievable!!!!
In een woord "geweldig". De ontvangst, de begeleiding, de piloot. Allen op en top professionals. En de ballonvaart? Om nooit te vergeten.
Sabine uit Barneveld
12-10-2020
Super!
Erg mooie ervaring en een vinkje op mijn bucketlist. Of misschien toch geen vinkje, want ik ga graag nog een keer.
Simone Berendsen uit Duiven
12-10-2020
Ge-Wel-dig!
Vriendelijke mensen, geoliede machine, prachtige veilige ballonvaart en tips van de 'piloot' (?) om dingen te zien en te fotograferen. Het was de kers op de taart van mijn 50 jarige verjaardag om met mijn 3 zussen deze ervaring te mogen beleven!
Chris uit Wageningen
12-10-2020
Professioneel, adembenemend en ontspannen
Het opstijgen en landen zorgt voor een zekere rush, terwijl het daadwerkelijk in de lucht hangen juist heel rustgevend is. De piloot was erg aardig en kwam professioneel over. Overall was het zeker een ervaring die ik graag nog eens wil beleven!
Marijke Waaijenberg uit Ede
12-10-2020
Gewoon geweldig!!
Voor mijzelf en mijn vriend was dit onze derde ballonvaart. Voor mijn zoon, dochter en hun partners de eerste keer.

De ballonvaart alleen voor ons zessen (en de piloot natuurlijk) was echt fantastisch.

De zenuwen van mijn kinderen vooraf verdween al snel en veranderde in genot van de voortreffelijke ballonvaart.

Ik dank jullie hiervoor. Het was 1x verplaatst vanwege harde wind maar deze keer ging het gelukkig wel door!
Eigenlijk zijn alleen de woorden: geweldig, genieten, bijzonder en de dank voor de uitstekende zorg rondom de vaart al meer dan genoeg!!
Veel succes verder met jullie bedrijf en nogmaals bedankt voor de mooie ballonvaart, de begeleiding (op de grond en in de lucht) en het enthousiasme die onze piloot Koen uitstraalde.

Marijke Waaijenberg.
Rogier uit HUISSEN
06-10-2020
Fantastische belevenis!
Van Maren een echte aanrader. Mooie club mensen die - van begin tot eind - voor een fantastische beleving.
Petra Hunting uit dinxperlo
03-10-2020
Fantastisch !!!!
Na een valse start schoten we de lucht in.
In aller hoogte met gevoel van veiligheid en zekerheid kwamen na een vaart van 75 minuten weer zacht in een weiland terecht.
Raad het iedereen aan om zo een prachtig intense beleving op grote hoogte eens in het leven te maken

Graag tot Ziens
IFTM Berendsen uit Arnhem
02-10-2020
Geweldig
N mega ge-olied vriendelijk, humorvol en gezellig team. Niks op aan te merken en diep respect voor hen, de vaart, de belevenis en niet onbelangrijk, t complete gevoel van vrijheid en veiligheid.
Anneliese uit NIJKERK
27-09-2020
ondanks de bewolking ontzettend genoten
ondanks de bewolking was het een zeer leuke ervaring die we zeker nog een keer over gaan doen

de pilot wist ook veel te vertellen over het varen en de omgeving

zeer leerzaam
Henk uit Harskamp
23-09-2020
mooie ochtendvaart met ontbijtje na de landing
Mooie ervaring, rustige vaart en landing. Ontbijtje nadat we geland waren, netjes terug gebracht naar startlocatie. Kortom een aanrader.
Dennis uit Hoevelaken
23-09-2020
Fantastisch
Zaterdag 12 augustus was het zo ver, de ballonvaart welke we van onze kinderen hebben gekregen ging door. Geweldig om te zien hoe de ballon in gereedheid werd gebracht en vervolgens mochten we instappen. Een prachtige ochtendvlucht waarbij we de zon op hebben zien komen. Het was een mooie heldere ochtend waardoor we perfect zicht hadden. We kregen in de lucht leuke informatie en feitjes. Na een vrijwel perfecte landing hebben we heerlijk ontbeten en zijn we vervolgens terug gebracht. Duidelijke uitleg ontvangen voor, tijdens en na de vlucht. Keurig gevolg gegeven aan de geldende Corona regels. Top geregeld, bedankt!
Aart uit VEENENDAAL
22-09-2020
Een ballonvaart is zeer de moeite waard..!!
We kregen als prijswinnaars een prachtige ballonvaart vanaf het stadspark te Veenendaal aangeboden door de stichting Markten Veenendaal. Dit was i.v.m. hun 50-jarige bestaan op de markt in Veenendaal-Zuid. We vaarden richting Ede en gingen i.v.m. militaire oefening op grote hoogte (1500 meter) over de Veluwe en landen in de gemeente Voorst. Het is zeer de moeite waard. Een kort verslag treft u op https://www.rijnpost.nl/nieuws/nieuwsflits/1007381/marktklanten-in-hoger-sferen-met-ballonvaart
Sylvia uit Zeewolde
22-09-2020
In 1 woord......GEWELDIG
echt een super mooie ervaring. Van begin tot eind van de vaart.

Zeer vriendelijke mensen.......too
William Gielen uit Voorthuizen
22-09-2020
Zeer mooi ballonvaart
Echt goed geregeld, prachtig mooie ochtend tocht, mooi landing en lekker ontbijt...
H.L.A. Teeuwen uit LEIDEN
22-09-2020
enorm.
was de 2e keer met van Manen ballonvaartcentrum. Opnieuw een prachtige ervaring met nu ook mijn collega's die hebben genoten van de Wereld van boven af. Zeker de moeite waard! iedere keer dat je nu een ballon ziet varen denken ze voortaan daarin heb ik ook gezeten! haha.
Tot de volgende keer.
Renny uit Houten
22-09-2020
Voor het eerst ballon gevaren: een geweldige belevenis!
De wereld in rap tempo kleiner zien worden. Nieuwe wijdse blikken geven een andere kijk op een bekende omgeving. De stilte op grote hoogte (behalve als de brander brult) en ongekende windstille rust. De leuke wetenswaardigheden over wind, hoogte en temperatuur. De sensatie van een krakend mandje onder een grote bel hete lucht. En de zorgvuldig ingezette landing. Nooit geweten dat er zoveel bij komt kijken. Kortom: een geweldige belevenis!
jos uit renkum
15-09-2020
Fantastisch
Fantastische ervaring.
Het was een prachtige vlucht met goed zicht.
We hebben genoten van alles.
Manon Verdooren uit Alkmaar
15-09-2020
Fantastisch
1e keer gevaren met een heteluchtballon. Spannend... Maar prachtig
Robert uit Eefde
15-09-2020
Een mooie ervaring met een enthousiast team
We hebben genoten van de ballonvaart. We werden betrokken bij de voorbereidingen en bij het opruimen van de ballon. Veel geleerd en gezien. Een fantastische ervaring.
Annemieke uit IJsselstein
15-09-2020
Bijzondere ervaring!
Nog niet eerder een ballonvaart gedaan, maar het is een geweldige ervaring.
Henny uit DUIVEN
15-09-2020
Geweldige belevenis
Geweldige belevenis
Belinda uit Ede
15-09-2020
Fantastische ervaring.
Alles werd voor de vlucht netjes uitgelegd.
Het was een prachtige vlucht.
We hebben fantastische dingen gezien onderweg.
De landing ging aardig goed.
Het was een unieke ervaring ook voor onze 2 kinderen.
Erica uit Nijkerk
15-09-2020
Wat een belevenis!
Vriendelijkheid hoog in de vaandel bij van Manen.... alles super geregeld! Ik zou morgen zo weer met jullie mee de lucht in gaan! Wat een belevenis is ballonvaren.
Coriette uit Leiden
14-09-2020
Een prachtige ervaring, voor herhaling vatbaar.
Vriendelijk personeel, ook professioneel en alles werd duidelijk uitgelegd. De ballonvaart zelf is rustig en echt een unieke ervaring. Hoogtevrees gaat snel over als je eenmaal op hoogte bent.
Jan uit NIJKERK GLD
12-09-2020
Prachtige beleving.!!!
Ik kreeg het voor mijn verjaardag en heb er heel erg van genoten.
Van begin tot eind liep alles geweldig, echt een aanrader.
Eline uit Harderwijk
12-09-2020
GEWELDIG!
Kreeg dit als kado voor mijn 18e verjaardag, wat een geweldige ervaring! Super uitzicht en alles was top geregeld.
Moniek uit Barneveld
12-09-2020
Leukste van m'n leven!!
Ik vond het echt super leuk want dit wilde ik al heel lang doen! Het was echt prachtig. Het was ook leuk om te zien hoe alle mensen daar beneden naar boven kijken en als je zwaait dan lachen ze en praten ze tegen elkaar dat je terugzwaait.

Het was eerder afgelopen dan ik dacht maar dat maakte me niks uit.
Mirjam van Dreumel uit Wijchen
11-09-2020
het was een superervaring!
Toch een beetje spannend, omdat ik hoogtevrees heb. Maar omdat mijn man 50 jaar was geworden, wilden we toch graag met de kinderen deze ballonvaart maken. Nou de naam klopt wel geenhoogtevrees.nl. Totaal geen hoogtevrees gehad. Alleen maar genoten van de ballonvaart. Echt heel gaaf, super relaxed en een ervaring om nooit meer te vergeten. Zou het zo weer doen.
sjaak uit Bennekom
11-09-2020
geweldige ervaring
Door het slechte weer en corona twee keer afgelast waardoor de spanning verder werd opgebouwd en ja uiteindelijk mochten we dan toch gaan varen. dit als cadeau gedaan aan mijn vrouw voor haar 50e verjaardag en gelukkig ben ik zelf ook meegegaan want dit wil je echt niet missen. Elke vraag werd netjes beantwoord en iedereen was op elkaar ingespeeld waardoor het allemaal heel erg soepel ging Kortom een aanrader voor iedereen die de natuur waardeert
Herold uit Doetinchem
11-09-2020
Geweldige ervaring
Super vriendelijke en behulpzame mensen van van Manen tijdens onze ballonvaart ervaring . Zo lekker rustig en geweldig mooi uitzicht . Top ervaring .
Chris uit Amersfoort
11-09-2020
Super
Was mijn eerste ballonvaart en heb er echt van genoten.
De ballonvaarder was super aardig en vertelde uitgebreid op de vragen.
Verdere begeleiding van het team was goed.
Er werd goed omgegaan met de corona maatregelen.
Debby uit Hoevelaken
11-09-2020
Heel mooi, rustig , een belevenis
Wij hebben het als heel ontspannen en bijzonder ervaren
Sylvia uit Bleiswijk
11-09-2020
Geweldige ervaring
Dat ik gebruik maak van een rolstoel was geen probleem. Alles was super geregeld. Helemaal top!
Monique uit Winkel
11-09-2020
Wat een belevenis
Alles was top geregeld je kan je makkelijk aanmelden ecjt top
Mathijs uit Deventer
11-09-2020
Bijzondere en leuke ervaring
Een hele leuke en bijzondere ervaring, alles was uitstekend geregeld.
Linda Sondagh uit Nijkerk gld
11-09-2020
Fantastische ervaring
Om ons huwlijk een vliegende start te geven hebben wij een ballonvaart geboekt. Het was in een woord fantastisch! Prachtig weer, aardige piloot, prachtig uitzicht. We hadden geluk dat we over huis vlogen en ook over die van mijn schoonouders die beneden stonden te zwaaien. Zo ontzettend leuk.
Bert van Ommeren uit Bennekom
11-09-2020
Geweldig
Geweldige ervaring, alleen na de landing nam veel tijd in beslag.
Melchior uit Voorthuizen
11-09-2020
Leuk bedrijf, leuk vaart
Wij hebben een schitterende vaart gehad, en zijn blij dat we mee omhoog mochten!

Wij komen zeker terug!
Bob Dijksen uit Alkmaar
11-09-2020
Adembenemend
Op 450 meter boven een klein gedeelte van West Friesland varen was een enorm plezierige ervaring. Door weinig wind niet ver van de opstijgplek gekomen maar wel een mooi beeld van het landschap gekregen. Prachtig.
Blom uit Putten
11-09-2020
Een bijzondere beleving die wij iedereen aanraden
Het uitzicht vanuit de ballon was heel mooi en indrukwekkend. Alles was goed verzorgd en de corona maatregelen werden goed nageleefd.

Wij zouden het iedereen aanraden want het is iets wat je niet snel vergeet.
C van Dusschoten uit Nijkerk
28-08-2020
Prachtige Ballonvaart
Mooie Vaart gehad
Wil uit Ede
28-08-2020
Prachtige ochtendvaart gemaakt met een uitermate klantvriendelijk en kundig bedrijf.bedrijf.
08 augustus 2020
Prachtige vaart, mooie zonsopgang.
Kinderen en kleinkinderen hebben enorm genoten.
Het ontbijt was ook prima verzorgd.

Onze 24 opstijglocaties

We stijgen op vanaf 24 vaste locaties door heel het land. De exacte opstijglocatie bepalen we aan de hand van de weers- en windomstandigheden: een ballon vaart namelijk mee op de wind en is niet te sturen. Bekijk snel wanneer we bij u in de buurt varen. Bij een privévaart kunnen we soms zelfs voor uw deur opstijgen.

Gegarandeerd de beste ervaring

Altijd goed weer Slecht weer? Nieuwe afspraak!

Storm, hevige regen of onweer verwacht? Bij slecht weer maken we gewoon een nieuwe afspraak.

Altijd goed zicht Altijd perfect zicht

U mist geen moment. Wij verzekeren u van een plek aan de rand van de mand met het beste zicht.

Altijd up-to-date Duidelijke communicatie

De opstijglocatie verandert of het weer slaat om? Wij geven het direct door. Zo staat u nooit voor verrassingen.

Ballonvaartcentrum Van Manen?

25 jaar ervaring 25+ jaar ervaring

Ruim 25 jaar ervaring staat voor duizenden ballonvaarten. En voor piloten en een crew die precies weten wat ze doen.

20 ballonnen 20 ballonnen

Door de jaren heen hebben we flink geïnvesteerd in de beste ballonnen. We hebben er 20 in alle soorten en maten.

26 opstaplocaties veel opstaplocaties

Met veel vaste opstijglocaties door heel het land zijn we altijd dichtbij. Bij een privévaart is er zelfs nog meer mogelijk.

30 ballonnen 46.000+ passagiers

In totaal hebben we al ruim 46.000 passagiers een onvergetelijke ballonvaartbeleving mogen bezorgen.

Elke vaart overtreft de vorige

Onze ervaren medewerkers staan voor u klaar!

Ontmoet ons team

Tickets bestellen