Meest recente reviews:

Karel uit Woudenberg
07-11-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Rustig duidelijk bij ontvangst en uitleg
Danny uit Woudenberg
13-10-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Alles was prima geregeld. Je wordt op tijd geïnformeerd of de vaart doorgaat of niet. De piloot kwam zeer ervaren over en wist vanalles te vertellen over de omgeving waar we boven vaarden. Na het landen was er ontbijt (we hadden een ochtendvaart) geregeld en champagne.
Geen.
Michiel uit Veenendaal
11-10-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Leuke gezellige mensen, unieke belevenis
Ontvangst voelde onwennig, kwam voor het eerst en niet wetende hoe of wat maar beetje achter de administratie dame aangelopen. Achteraf bleek zesuper gezellig maar op eerste moment was het af tasten
M.G. uit Putten
11-10-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Aardige mensen die je overal bij betrekken en duidelijk uitleggen wat er gaat gebeuren. Alles is goed geregeld.
Wij wilden graag opstijgen in ons dorp en had deze keuze ook aangegeven bij het boeken. Dan krijg een paar uur van tevoren te horen dat je in Barneveld verwacht wordt en we zijn dus niet in ons dorp opgestegen. Vond ik echt erg jammer!!! Onze kinderen/familie hadden heel graag van dichtbij willen kijken. Dat moet duidelijker vermeld worden op de site.
R. uit Kootwijkerbroek
11-10-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Zeer professioneel en perfect voor elkaar. Ook het ontbijt na de ochtendvlucht erg goed.
melanie uit Barneveld
11-10-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Goed georganiseerd. Alles klopt.
Hr en Mevr de Vries. uit Putten
11-10-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Super vriendelijk, en goed verzorgd. Gekregen van onze kinderen voor ons 50 jarig huwelijk. Hier is echter geen aandacht aan besteed, dat hebben wij n ander bedrijf wel gekregen toen voor het 40 jarig. Alleen jammer van de wind hadden graag boven de woonplaats gevaren. Goed tevreden en aan te bevelen.
Rina Diepeveen uit Veenendaal
11-10-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Was goed verzorgd. Goede uitleg en er gezellig. En een prachtige vaart gehad super mooie ervaring was ook prachtig weer.
Jammer dat we in woudenberg moesten opstappen en niet in veenendaal.
Esther Deneken uit Ede
04-10-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Professioneel
Anoniem
30-09-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Super ballonvaart gehad !!!
Marieke uit Zaandam
30-09-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Altijd hoogtevrees gehad... maar ook heel graag een ballonvaart willen maken. Fantastische ervaring en helemaal nergens eng. Supervriendelijke ontvangst, aardige en kundige mensen, prachtige piloot.
Steffan uit Amersfoort
29-09-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Dankzij Ballonvaartcentrum van Manen heb ik een date gehad om nooit te vergeten. Ik heb een privevlucht geboekt als verassing voor mijn date en dankzij van Manen is alles volgens plan verlopen. Goede service, ben netjes ruim van te voren geïnformeerd betreft de opstijg locatie en de aanvangstijd. Was top niks op aan te merken. Kortom een dag om nooit te vergeten. Wij denken nog vaak aan deze dag terug! Hartelijk bedankt! Groetjes Steffan & Arenda
Peter uit Barneveld
28-09-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Prettige duidelijke uitleg over de 'do & don'ts' voordat er gevlogen wordt. Piloot kon geweldig vertellen over 'ballonvaren'en de locaties waarover we vlogen uitzicht was werkelijk adembenemend en ben zeker van plan om dit jaarlijks te gaan doen!
Richard de Wit uit Schagen
27-09-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
De ballonvaart was prima voor elkaar! Vooraf werden er duidelijke instructies gegeven, met betrekking tot een veilige start, vaart en landing. Duidelijke uitleg, op vragen die aan de piloot werden gesteld. De dag van onze ballonvaart was het stralend weer! Dit komt de ervaring zeker ten goede. Het was voor ons de eerste keer dat we dit mee mochten maken, en het is een ervaring geworden, om niet snel te vergeten!
De ballonvaart was in principe geboekt voor de omgeving Schagen (stad). Uiteindelijk werden we uitgenodigd om ons te melden voor de vaart op de door ons besproken datum, in Avehorn. Dit kan ik niet echt omgeving Schagen noemen... Schagen was tijdens de ballonvaart dan ook niet zichtbaar. Mijn inziens had hier wel wat meer duidelijkheid in mogen zijn, wat er wordt verstaan onder "omgeving Schagen". Uiteindelijk wil je toch over een voor jezelf herkenbaar gebied varen.
marga uit CASTRICUM
27-09-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Het geheel was zeer goed verzorgd. goede en vriendelijke piloot. leuk dat je met elkaar kan helpen voor het opstijgen en na het landen. goede samenwerking met de grondploeg.
Joke uit Hardenberg
27-09-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Wij vonden het geweldig en vonden de begeleiding en de zorg dat alles goedging fantastisch. Ook dat het een zeer ervaren piloot was. Graag zouden we het winnen.
J.P. Hijnberg uit HARDERWIJK
27-09-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Uiteraard ben je gespannen als je nog nooit ballon gevaren hebt en last heb van hoogtevrees. Toch de stoute laarzen aangetrokken en het verjaardagscadeau verzilverd. Prachtig rustig weer was het die dag. Wij moesten naar een plaats in Apeldoorn en naarmate we dichterbij kwamen werd het stiller in de auto. We dachten aan de kinderen een aan ons eigen leventje. Hoe ging dit aflopen, uitstappen kan niet. Spannend! Maar bij de plaats van afvaart aangekomen werden we gastvrij ontvangen. De piloot straalde rust uit en bleek ervaringsdeskundige met 25 jaar varen. S morgens had hij nog een vaartje gedaan. Het opblazen en de afvaart bracht zoveel afleiding dat wij het niet eens beseften dat we op een paar honderd meter hoogte waren. En het ging verder want de piloot ging de wind opzoeken. Kijkend over de rand van de mand werden toch een aantal spieren in het bekkengebied samengetrokken. Oeps, toch eigenlijk heerlijk ontspannen. In de verte zagen we Teuge, dat was men bezig met record poging parachutespringen. Een fantastisch gezicht. En toen vloog de tijd voorbij, en na een uurtje landen we zachtjes in het weiland. De champagne nadien werd zeer gewaardeerd, we hadden het gedaan! En prachtig verjaardagscadeau waaraan we veel herinneringen bewaren.
Ga zo door!!
Gerda uit Heemskerk
27-09-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
****
G.j.v.d.Kamp uit Putten
27-09-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Het was een droom die uitkwam! Het was grandioos, super, geweldig,fantastisch,enz. Alles super georganiseerd. Een geweldige vlucht , we dromen er nu nog soms van. En aan het einde van de vlucht,ook nog een geweldig ontbijt! Super georganiseerd!
Geen
Anne Marie uit Harderwijk
27-09-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Snel en hartelijk contact, uitleg van de piloot tijdens de vaart. Goede uitrusting, piloot met veel ervaring.
Ga zo door!
Liesbeth Boerman uit Voorthuizen
27-09-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Allemaal netjes voor elkaar. Goed geïnformeerd voor die tijd en bij de ochtend vlucht een heerlijk verzorgd ontbijt! Top geregeld !
Jaap uit Putten
27-09-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Duidelijke communicatie en geweldige vlucht gahad vanuit Putten! We hebben er allemaal ontzettend van genoten.
-
Teus uit Putten
27-09-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Komt alles na tov de website. In de lucht goede verstandhouding met piloot met uitleg van positie en hoogte. Verder nette en goede afhandeling qua vervoer.
Marinda uit Barneveld
27-09-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Gezellige piloot supper goed gedaan! Zou graag nog x willen gaan. Supper lekker ontbijt er bij. Egt aanrader voor andere
Marieke uit Harderwijk
27-09-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Duidelijke informatie vooraf via de email. Het boeken ging makkelijk en de ballonvaart zelf werd ook professioneel aangepakt
Geen
Rianne
27-09-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
We hebben een geweldige belevenis gehad met de ballonvaart! Kundig en vriendelijk personeel!
Geen
Stenneke uit Lienden
27-09-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
De ballonvaart was super goed geregeld met een top piloot!!!
M. Haex uit Amsterdam
27-09-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Een geweldige en professionele ervaring met Ballonvaartcentrum Maanen. We hebben erg kunnen genieten en zijn op geen moment bang geweest. De meneer die de ballonvaart verzorgde heeft ons zeer goed geinformeerd en begeleidt bij zowel het opstijgen als het landen. Een aanrader om met dit bedrijf een onvergetelijke ballonvaart te maken!
Anoniem
27-09-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Goed en gezellig personeel. Zeer goede organisatie.
Richard uit Amsterdam
27-09-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Was super . Geen andere woorden voor.
Mis alleen de foto's die in de ballon genomen zijn .
Jan Franken uit Nijkerk
27-09-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Het was adembenemend mooi. Hele mooie ervaring. De Ballonvaarder legde ook verschillende dingen uit. Alles was begin tot het einde tot in de puntjes goed geregeld. Voor herhaling vatbaar.Ik
Ik heb geen verbeterpunten of tips. Het was gewoon fantastisch. Hele bijzondere ervaring.
Willeke Buijs uit Barneveld
27-09-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Van begin tot eind topservice tijdens deze grote belevenis. De instructeur straalt vertrouwen uit wat een veilig gevoel geeft, zelfs tijdens de landing die best spannend was. Het ontbijt dat klaar stond na de landing was geweldig om deze ballonvaart op een heerlijke manier mee af te sluiten.
Meer informatie vooraf: het was bijvoorbeeld erg koud, daar had ik me beter op moeten voorbereiden.
Anoniem
19-09-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Boeken van een vlucht was eenvoudig. Via sms en mail goed op de hoogte gehouden of de vlucht doorging of niet. Duidelijke uitleg over de vlucht. De bemanning had duidelijk plezier in het werk.
Gregor Ruesen uit Schalkhaar
17-09-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Vriendelijk, kundig en gezellig contact met de piloot en overige werknemers. Goede uitleg vooraf en de route welke ongeveer gevaren zou gaan worden. Perfecte service mbt vervoer naar startlocatie. Zeker aan te bevelen. Een en al enthousiasme door de piloot.
Geen
A.M. Brandjes uit Uitgeest
16-09-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Mede door het zeer goed weer een zeer geslaagde ballonvaart. Goede begeleiding, leuke groep, werkten goed samen. Voor herhaling vatbaar.
Geen, alles keurig op tijd geregeld.
Susan uit Ede
16-09-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Toen mijn dochter ging “uitvliegen” na haar basisschoolperiode, hebben we samen een prachtige luchtballonvaart gemaakt. Wat heeft ze (en ik ook) genoten van deze unieke ervaring! Dat blije koppie van haar, vergeet ik nooit meer:-). Piloot Richard betrok iedereen bij de voorbereidingen en gaf duidelijke uitleg, ook tijdens de vlucht. Natuurlijk hielpen we mee met het opvouwen van de ballon en daarna was er voor iedereen champagne! (Met en zonder alcohol). Het uitzicht boven was waanzinnig, we zagen een prachtige zonsondergang, een avond om nooit meer te vergeten!
Geen, een perfecte avond genieten!
Dennis Veldman uit Velserbroek
16-09-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Zeer goede ervaring met van Manen. De professionaliteit is aan alle kanten te merken en dat geeft een prettig gevoel. Daarbij komt nog de plezierige omgang en de perfecte spullen. Kortom wij hebben een geweldige ervaring opgedaan!!!
Anoniem uit Arnhem
15-09-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Het was helemaal geweldig !!!
Geen
Anoniem
15-09-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Gewoon alles was goed en gezellig of heet dat gemoedelijk. En mooiste evaring was geen hoogtevrees.Top avond gehad.
Annet Hamstra uit Putten
14-09-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Alles is positief, van receptioniste tot aan luchtballonvaarder,
Kees Faken uit Apeldoorn
12-09-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Zeer enthousiaste medewerkers bij Ballonvaartcentrum van Manen. Zowel telefonisch als de gedreven piloot en de Grond Crew. De zeer professionele indruk van de firma van Maanen
Geen enkele verbeterpunten kunnen bedenken. Misschien bij de tweede vlucht van ons beiden die met deze review te verdienen valt :),
Debora de Hartigh uit Bunschoten-Spakenburg
11-09-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
De website werkte heel goed op de IPad. We vonden het een ontzettende leuke beleving. Doordat je het van het begin tot einde meemaakt (klaarmaken van de ballon tot alles weer op te laden) geeft een verbonden gevoel met elkaar. Echt heel erg leuk!!
Reservering was niet mogelijk op de iPhone.
Bob
11-09-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Heb een fantastische, onvergetelijke en unieke ervaring mogen beleven met een vaart in de Cloudhopper met piloot Coen. Ook de gehele begeleiding van Van Manen was super!
Ingrid uit Broek op Langedijk
11-09-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Goede communicatie. Ervaren en deskundig personeel. Het was een totaalbeleving, met champagne en diploma-uitreiking na afloop. Ook werden we keurig naar de auto gebracht. Wij hebben een fantastische avond gehad!
Geen.
Franz uit Barneveld
11-09-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Duidelijk, vriendelijk en profesioneel.
Geen alles was perfect
H.M. Winkelmeijer uit Ede
11-09-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Zeer professioneel. Geweldige ervaring. Een aanrader voor jong en oud.
Van rooij uit Eindhoven
11-09-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Ik heb samen met mijn gehandicapte moeder en een kennis een ballonvaart gedaan met speciale stoel voor haar. Alles was top verzorgt en weten waar ze mee bezig zijn. Ook de begeleiding voor mijn moeder was top eveneens de uitleg. Ook fijn was de mogelijkheid om in eindhoven op te stappen en weer netjes terug gebracht te worden. We hebben super genoten van de vaart en het mooie uitzicht.
Boy uit Amersfoort
11-09-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Erg mooie vlucht gehad. Piloot vertelde veel over de omgeving en het vliegen. Dankzij de vele opstijdlocaties kunnen ze goed inspelen op de windrichting.
Wellicht handig om te vertellen dat als je regio Amersfoort boekt, het zomaar kan zijn dat je niet over Amersfoort heen gaat. Wij zijn enkel boven Barneveld gebleven en hoopte over Amersfoort heen te gaan.
Fam. Muis uit Putten
10-09-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Ervaren en fijne medewerkers. Goed ontbijt na afloop.
Heel jammer dat onze opstijglocatie niet was wat we graag wilden en opgegeven hadden. We wilden graag in Putten opstijgen maar het werd Otterlo.

Onze 24 opstijglocaties

We stijgen op vanaf 24 vaste locaties door heel het land. De exacte opstijglocatie bepalen we aan de hand van de weers- en windomstandigheden: een ballon vaart namelijk mee op de wind en is niet te sturen. Bekijk snel wanneer we bij u in de buurt varen. Bij een privévaart kunnen we soms zelfs voor uw deur opstijgen.

Gegarandeerd de beste ervaring

Altijd goed weer Slecht weer? Nieuwe afspraak!

Storm, hevige regen of onweer verwacht? Bij slecht weer maken we gewoon een nieuwe afspraak.

Altijd goed zicht Altijd perfect zicht

U mist geen moment. Wij verzekeren u van een plek aan de rand van de mand met het beste zicht.

Altijd up-to-date Duidelijke communicatie

De opstijglocatie verandert of het weer slaat om? Wij geven het direct door. Zo staat u nooit voor verrassingen.

Ballonvaartcentrum Van Manen?

25 jaar ervaring 25+ jaar ervaring

Ruim 25 jaar ervaring staat voor duizenden ballonvaarten. En voor piloten en een crew die precies weten wat ze doen.

20 ballonnen 20 ballonnen

Door de jaren heen hebben we flink geïnvesteerd in de beste ballonnen. We hebben er 20 in alle soorten en maten.

26 opstaplocaties veel opstaplocaties

Met veel vaste opstijglocaties door heel het land zijn we altijd dichtbij. Bij een privévaart is er zelfs nog meer mogelijk.

30 ballonnen 46.000+ passagiers

In totaal hebben we al ruim 46.000 passagiers een onvergetelijke ballonvaartbeleving mogen bezorgen.

Elke vaart overtreft de vorige

Onze ervaren medewerkers staan voor u klaar!

Ontmoet ons team