Meest recente reviews:

Elly uit Ermelo
29-01-2020
Een geweldige ervaring voor het gezin van mijn dochter!
Ballonvaart cadeau gedaan aan gezin van mijn dochter vanwege 12,5 jarig huwelijk. Mijn 2 kleinkinderen van 12 en 9 en mijn dochter en schoonzoon vonden het een geweldige belevenis en praten er nog vaak over. Mooie rustige vaart, heel plezierige piloot en perfecte landing, volgens hen! Wij, mijn man en ik, hebben de vaart vanaf het begin meegemaakt, ook vanaf de grond met de auto gevolgd en ook dat was prima te doen! Het staat zeker ook nog op ons to do lijstje en dan zullen we het zeker bij van Maanen boeken!
Els uit Dronten
26-01-2020
Fantastische ervaring geweest!
Ik had het niet gedacht dat dit zo een enorme ervaring zou zijn.
Marc uit Hüsen
25-01-2020
Fantastisch
Een belevenis om te herhalen, meegegaan i.v.m. 80e verjaardag van vader. Een beter cadeau hadden wij als kinderen niet kunnen geven.

Uitstekend verzorging en tekst en uitleg gedurende de gehele ballonvaart.
Lisanne uit Maartensdijk
01-12-2019
Van bovenaf de wereld wakker zien worden!!!
Prachtige en goed georganiseerde vaart gehad. Zeer genoten van het uitzicht en de rust hoog in de lucht!!! Mooi om te zien hoe de wereld onder ons ontwaakte!!! Het champagne-ontbijt erna was een zeer aangename verrassing!!!
Dinie uit Elst
26-11-2019
Ongelooflijk mooi
Een prachtige vaart gehad met zonsondergang tot slot. Barneveld opgestegen en in Druten geland. Jan is een leuke piloot. Het was onze eerste vaart. In een woord GEWELDIG.
Plonie uit Leusden
25-11-2019
Een fantastisch goed geregeld ballonvaart
Ik heb genoten van mijn vaart, het was schitterend weer en we hadden daardoor een schitterend uitzicht. Ik heb last van mijn gewrichten maar de bemanning was enorm hulpvaardig, waardoor ik zonder problemen heb kunnen genieten.
Dirk uit Toldijk
25-11-2019
Super geweldige ervaring!
Super geweldige ervaring!
Hennie uit Veenendaal
25-11-2019
Geweldig, ik heb genoten
Het was een belevenis, we hadden nog nooit een ballonvaart gemaakt. De rust waarmee alles ging stelde je erg op je gemak.
We troffen t wel, hadden ideaal weer.
Renske uit Arnhem
22-11-2019
Fantastisch
Genoten van een prachtige ballonvaart. Wat een rust daar boven in de lucht en wat een fantastisch uitzicht! Echt een aanrader.

Personeel was heel vriendelijk en behulpzaam. Zowel op de dag zelf als de telefoniste met wie we de afspraak gemaakt hebben. Niets dan lof!
Joke uit Zoetermeer
21-11-2019
Sprakeloos!
De ballonvaart was een verjaardagscadeau van mijn man. Ik was er heel blij mee en tegelijkertijd vond ik het ook erg spanend. Door de weersomstandigheden was de vaart 3x geannuleerd, maar op vrijdag 13 september gingen we dan toch vanuit Duiven de lucht in. Het was een prachtige zonnige avond en bijna windstil. Op de grond kregen wij eerst instructies en werd ons verteld hoe e.e.a. zou verlopen. De ballon werd opgeblazen en één voor één mochten wij in de mand gaan zitten die nog op z'n kant lag. Op een gegeven moment was de ballon vol met warme lucht en werd de mand overeind getrokken, de kabel ging los en daar gingen we.....de wereld onder ons werd steeds kleiner en de zwaaiende mensen verdwenen uit het zicht. En daar was de stilte! We voeren over de Nederrijn in zuidelijke richting. Onze piloot Peter was erg enthousiast en beantwoordde alle vragen en vertelde ons welke plaatsen wij onder ons konden zien. Op het moment dat de zon steeds zwakker werd, zette Peter na een uur de daling in. Ook hiervoor kregen wij instructies over onze posities. De huizen en bomen werden steeds groter en uiteindelijk maakten we een prachtige zachte landing in een weiland bij een boerderij. Voor we het wisten kwamen de zoons des huizes naar de ballon gerend om ons avontuur aan te horen. Ook troffen wij de andere mensen van Van Manen die ons vanaf de grond in hun busjes volgden. Wij vertelden honderduit, er werd met champagne geproost en iedereen ontving een certificaat, nadat ons de geschiedenis van de ballonvaart was verteld. De zon ging langzaam onder, we ruimden met elkaar de ballon en de mand op en vertrokken voldaan richting Duiven waar ons avontuur was begonnen. Een heel verhaal voor iemand die sprakeloos was.....ik hoop dat het heel wat mensen gegeven is ooit een ballonvaart mee te maken!! Ik ben er erg dankbaar voor! Ook dank aan de medewerkers van Van Manen, zij waren zeer gepassioneerd en betrokken...een echte aanrader!
Jan uit Woerden
21-11-2019
Voor iedereen!!
Een rustige gebeurtenis, geschikt voor iedereen. De medewerkers zijn zeer behulpzaam en na de landing een heerlijk champagne ontbijt.
Van Manen bedankt!
Willem uit Scherpenzeel
20-11-2019
Prachtige verre tocht
Het was een mooie avond met een prachtige vaart helemaal naar de Betuwe over de Rijn en de Waal. Voor mij was het de eerste keer en ik vond het een prachtige ervaring. De stilte boven in de lucht, het werken van de piloot en de helpers en de prettige ontvangst maakten het een onvergetelijke ervaring.
Joke uit Veenendaal
20-11-2019
Het was een super leuke en geslaagde avond!
Van begin tot eind was alles goed geregeld.
Leuke begeleiders en een goede sfeer.
Peter uit Zoetermeer
20-11-2019
Werkelijk fantastisch!
Na 3x uitstel dan -op vrijdag de 13e nota bene - gevaren met piloot Peter in een van jullie ballonnen. Wind stuurde ons richting Cuijk over drie rivieren met prachtig weer en dito uitzichten! De vlucht was geweldig en de landing zeer soepeltjes! Onze "ballonvaart-doop" met bubbels en certificaat was om te blijven herinneren!
Dini uit Putten
20-11-2019
Super genoten.
Wij hebben super genoten van onze ochtend vlucht. Na de landing tot onze verassing een heerlijk ontbijt gehad. Willen zeker nog een vlucht maken en gaan dit zeker bij jullie doen.
Carla uit Hoofddorp
20-11-2019
Prachtige tocht met zeer goede begeleiding
Het weer is uiteraard altijd mooi, want anders wordt er niet gevlogen. De instructies voor het opstijgen waren heel goed. Veiligheid voorop. En nog een lekker petje, wat goed is tegen de hitte van de vlam. Heel leuke tocht.
Herman uit Hoevelaken
20-11-2019
Geweldig leuk om te doen
Midden september een ballonvaart gemaakt. Het was een super mooie belevenis. De vaart liep een uurtje vertraging op door de sterke wind. Nadat we in Barneveld opgestegen waren blies de noorderwind ons richting Veenendaal en Rhenen. Daarna de Rijn over de Betuwe in , over de Waal en in de omgeving van Druten geland. We hebben genoten van het prachtige uitzicht en vergezichten, de zon hielp een beetje mee, en ook dankzij de piloot die ons op allerlei bezienswaardigheden wees. Ongelooflijk hoe ver je kunt kijken slecht een paar honderd meter in de lucht.
Jeroen uit Harderwijk
20-11-2019
De ervaring was geweldig maar de ballonvaarder erg onvriendelijk
Het was supergoed geregeld, het enige minpunt was dat de ballonvaarder niet vriendelijk was. Dit heeft ervoor gezorgd dat de ochtend minder prettig was.
Reijer uit Kootwijkerbroek
20-11-2019
zeer goed
Goed geregeld
Troy uit Ede
16-10-2019
Geweldige ervaring rijker
Een fantastische belevenis!

Met het oog op veiligheid was de vlucht 2x uitgesteld; een keer te weinig wind en een keer te veel wind. Maar veiligheid boven alles.

Toen de dag eenmaal daar was mochten we ook nog helpen met de opbouw van de ballon. Geweldige toevoeging aan de ervaring.

En dan de stilte in de lucht, wow. Geklommen naar 1000m en een top uitzicht. De piloot was zeer kundig en ervaren. De landing bij een boer op het land verliep soepel. Met z'n allen de ballon weer afgebroken en ingepakt.

Dit is echt onvergetelijk.
T uit Voorthuizen
11-10-2019
Fantastische avond gehad.
Een ballonvaart is een hele mooie belevenis en het was allemaal goed geregeld door van Manen. Een prettige ontvangst en een fijne piloot.
Roelie uit Ingen
10-10-2019
Een bevlogen piloot zorgde voor een onvergetelijke vaart.
De vaart was super! De piloot heeft ons een onvergetelijke ervaring gegeven. Hij is een zeer kundig, goede uitleg gevend en zeer ervaren ballonbestuurder.
Gerco uit Woudenberg
10-10-2019
Super ervaring!
Het was een prachtige vlucht. Mooi uitzicht, een fijne begeleider en lekker warm boven in de mand. Een aanrader om boven bekende omgeving te zijn. Ik zou graag ook een keer ‘s ochtends vliegen en dan de zon zien opkomen.
Geert uit Beneden-Leeuwen
09-10-2019
Het was een fantastische ervaring om dit als kado te ontvangen van onze kinderen
Het was een fantastische ervaring.
best harde wind, daardoor kregen we een snelheid van 38 km per uur op 2 km hoogte

we kregen heldere en duidelijke uitleg van de piloot.

boven in de lucht nog een keer duidelijk de landing voorbereid met de instructies

prachtig vergezicht van wel 100 km

in Ede opgestegen en geland net voor de IJssel bij Doesburg

De landing ging perfect!!
Michel uit Abbenbroek
09-10-2019
Een fantastische vaart om nooit te vergeten
Deze vaart werd uitgevoerd door een zeer ervaren piloot met een fantastisch team. Zowel het opstijgen als de vlucht en de landing werd deze zeer professioneel uitgevoerd. Een fantastische beleving waar weinig lef voor nodig is. Dit is iedereen aan te raden.
Taco Hietberg uit Alkmaar
09-10-2019
top
geweldige avondvlucht gehad. mooie ervaring.
Gert uit Woudenberg
08-10-2019
Met de hele buurt genoten van de vlucht met een ervaren piloot .
Duidelijke afspraken die perfect worden nagekomen,het was een zeer mooie ervaring met goede uitleg van piloot Richard.
Het weer was perfect met weinig wind ,hierdoor was alles goed te herkennen waar we waren,dit is dan prachtig boven je eigen omgeving.
Rene uit Apeldoorn
08-10-2019
Fantastisch
Onwijs leuk team, ze vliegen u rond met een glimlach. Weten veel te vertellen van wat we te zien krijgen. Ze weten goed waar welke stad ligt.
Nicole vd Voorn uit Amerongen
08-10-2019
Super gaaf
Kado van werk ontvangen voor een ballonvaart. Deze stond bovenaan mijn to-do lijstje. Maandags boeken zaterdags varen. T was warm en helder weer. Een pracht ervaring. We konden zover kijken. Grandioos.
Ria uit Voorthuizen
08-10-2019
Geweldig
Spannend, jammer dat er weinig wind was dus de vaart ging over mijn eigen dorp en niet verder, maar dat was pech.
Organisatie geweldig
Jos uit DIdam
08-10-2019
Netjes geregeld prachtig uitzicht keurig weer terug gebracht
Netjes geregeld prachtig uitzicht,, alleen jammer dat we met vieren in een vakje zaten gepropt.
B. uit Culemborg
08-10-2019
Zéér de moeite en het héle vroege opstaan 😅 waard!
Het meemaken van het begin (het opblazen van de ballon) tot het einde (het leeglopen, in- en opladen op de aanhanger), de stilte, de zonsopgang, de toenemende drukte beneden ons was een prachtige ervaring. Los van alle informatie die onze piloot gaf. En een ontbijt met champagne in het veld uit de grote picknickmand kan ik iedereen aanbevelen.
Sanne uit Harderwijk
08-10-2019
Wauw wat een ervaring...
Ballonvaren bij van Manen is een ultieme ervaring. Goed georganiseerd, onze vaart werd door hen 1 dag vervroegd ivm de weersverwachtingen van de geplande dag. En we konden zelfs nog 1 persoon bij boeken. De piloot had een leuke goede uitleg. En nadien stond er een heerlijk drankje klaar.
Laura uit Zelhem
08-10-2019
Super ervaring
Het was een prachtige vlucht. Mooi uitzicht, een fijne begeleiders en lekker warm boven in de mand. Een aanrader om boven bekende omgeving te zijn. Ik zou graag ook een keer ‘s ochtends vliegen.
Kevin uit Ede
08-10-2019
Liefde
Samen met mijn geliefde in de lucht zitten te genieten .

Naar de stilte en de prachtige omgeving .
Jonas v. Maercke uit Heerhugowaard
07-10-2019
Prachtige vlucht en daardoor geweldig genoten.
Een ongelofelijke ervaring om je woonomgeving vanuit een heel bijzonder perspectief te zien. Een aanrader voor ieder die dit ook eens wil ervaren. Voor hoogtevrees hoef je niet bang te zijn. Je ziet de omgeving alsof je in Madurodam rondloopt.
Wilma uit Putten
06-10-2019
Super leuk!
Een fantastische ervaring met geweldig zicht op een stukje Nederland, wat een mooi land is het toch. Een vriendelijke piloot die veel uitleg gaf en er duidelijk zelf ook plezier aan beleefd. Rustige landing en afsluitend gezellig een drankje aan de bar.
w uit putten
05-10-2019
was geweldig
met het gezin was geweldig heel helder en lang in de lucht geweldig van manen bedankt
J.J.M. Körver uit DEVENTER
05-10-2019
Geweldig genoten
Goede ontvangst bij aankomst. Ervaren en zeer vriendelijke piloot. Genoten van het mooie verre uitzicht en fantastische vlucht beleeft met mijn kleindochter. Kortom TOP
Bert uit Barneveld
05-10-2019
Geweldig, we willen heel graag nog een keer mee gaan varen. Maar dan een ochtend .
Het was een mooie eerste vlucht van ons, heel Barneveld bekeken van uit de lucht de landing landing was rustig. En wat ook fijn was je werd weer naar de plek gebracht waar we zijn opgestegen.
Ineke uit Voorthuizen
04-10-2019
Wat adembenemend mooi was dit!
Watveen geweldige ervaring. Ik net mijn hoogtevrees had hier tijdens de vaart nergens last van. De mooie uitzichten de kennis van de piloot maken dit alles tot een onvergetelijke ervaring.

Ik hoop dit ooit nog een keer met de ballon de lucht in te gaan.
Rineke uit Barneveld
04-10-2019
Geweldig
Het was een mooie ballonvaart met een gedreven piloot.
Daan, Chris en H uit Westervoort
04-10-2019
Verslavend!
Met zijn drieën vonden we dat we wel een ballonvaart hadden verdiend nadat we alle drie een operatie achter de rug hadden. Met klapperende knieën meldden we ons bij piloot Peter. Hij heeft er een suoerfeest van gemaakt! We voeren over Westervoort, Zevenaar en Hummelo. Gedragen door de wind! En met zicht op waar we woonden. Alles was betoverend en top, en de zonsondergang op deze manier was ontroerend mooi. De terugreis naar huis was ook geweldig goed geregeld! Hartelijk dank en tot snel weer van Daan en Chris en Helga.
A Bult uit Woudenberg
04-10-2019
een ervaring die vooral kinderen nooit zullen vergeten
We hebben met z'n tienen (kinderen en kleinkinderen) een tocht gemaakt over onze woonplaats. De jongste was 5 en net lang genoeg om er van te kunnen genieten. Ze hebben niemand uitgezonderd een uur lang genoten van alle bekende plekjes en via de telefoon contact gehad met een vriendje. Dit is inclusief voorpret zo genieten dat dit de kosten meer dan waard is.
Willem uit Mol
04-10-2019
Fantastisch
Leuke ervaring genoten van de stilte
Aardige piloot mooi uitzicht
In één woord fantastisch.
Ida uit Apeldoorn
04-10-2019
Geweldig
De verstilling is voelbaar ook al zit je met z,n twaalven in het mandje en dat is zo onthaastend en relaxed dat ik het iedereen kan aanraden.
En van hoogtevrees is geen sprake.
Ilonka uit Huissen
04-10-2019
Geweldig!
Mijn broertje en ik vonden het geweldig! Leuke ervaring om mee te maken! Heel erg bedankt voor alles en de goede zorgen!
Jan uit Wilsum
04-10-2019
Fantastische belevenis.
Mooi om mee te maken. Goed georganiseerd. Mooie tocht met prima personeel.
Annelies uit Ede
04-10-2019
Adembenemend!
Wij hebben een geweldige ochtendvaart mogen beleven.
Alles was van het begin tot het einde goed verzorgd. Uiterst ervaren ballonvaarder die onderweg leuke weetjes wist te vertellen. Als afsluiting een uitgebreid en prima ontbijt. Wij hebben op deze manier onze trouwdag gevierd met ons gezin en het was een onvergetelijke ervaring!

Onze 24 opstijglocaties

We stijgen op vanaf 24 vaste locaties door heel het land. De exacte opstijglocatie bepalen we aan de hand van de weers- en windomstandigheden: een ballon vaart namelijk mee op de wind en is niet te sturen. Bekijk snel wanneer we bij u in de buurt varen. Bij een privévaart kunnen we soms zelfs voor uw deur opstijgen.

Gegarandeerd de beste ervaring

Altijd goed weer Slecht weer? Nieuwe afspraak!

Storm, hevige regen of onweer verwacht? Bij slecht weer maken we gewoon een nieuwe afspraak.

Altijd goed zicht Altijd perfect zicht

U mist geen moment. Wij verzekeren u van een plek aan de rand van de mand met het beste zicht.

Altijd up-to-date Duidelijke communicatie

De opstijglocatie verandert of het weer slaat om? Wij geven het direct door. Zo staat u nooit voor verrassingen.

Ballonvaartcentrum Van Manen?

25 jaar ervaring 25+ jaar ervaring

Ruim 25 jaar ervaring staat voor duizenden ballonvaarten. En voor piloten en een crew die precies weten wat ze doen.

20 ballonnen 20 ballonnen

Door de jaren heen hebben we flink geïnvesteerd in de beste ballonnen. We hebben er 20 in alle soorten en maten.

26 opstaplocaties veel opstaplocaties

Met veel vaste opstijglocaties door heel het land zijn we altijd dichtbij. Bij een privévaart is er zelfs nog meer mogelijk.

30 ballonnen 46.000+ passagiers

In totaal hebben we al ruim 46.000 passagiers een onvergetelijke ballonvaartbeleving mogen bezorgen.

Elke vaart overtreft de vorige

Onze ervaren medewerkers staan voor u klaar!

Ontmoet ons team

Tickets bestellen