Meest recente reviews:

Pouline uit Vianen
04-07-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
16 juni heb ik bij jullie een ballonvaart gemaakt en ik heb er van genoten, het was voor mij een emotionele ervaring. Ook de piloot Richard heeft er voor gezorgd dat we een behouden vaart hadden en een veilige landing. Vriendelijk personeel.
Een koffieapparaat zou wel mogen om voor vertrek een kopje koffie of chocomel te nemen.
René uit Hoevelaken
03-07-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Vriendelijke en ervaren piloot, heldere communicatie via sms en mail over het wel of niet doorgaan van de vlucht. goed verzorgd transport van en naar de landings/opstijglocatie Mooie vlucht gehad.
Ondanks dat er een keuze gemaakt kan worden vanwaar je wilt opstijgen is er in mijn geval er hier totaal aan voorbij gegaan zonder enige opgave van reden, navraag bij de piloot gaf ook geen opheldering. Dit was ook een teleurstelling voor aantal belangstellende uit mijn persoonlijke omgeving die graag op deze locatie hadden willen komen kijken Als deze keuze van opstijglocatie toch niet aan de orde is,haal het dan maar van de website.
LATEI - Jolanda Smits uit Amersfoort
03-07-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Ervaren ballonvaarder die een mooi stukje Nederland van boven heeft laten zien.
Tom uit Renkum
30-06-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Marjan uit Barneveld
25-06-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
De organisatie is goed het team is vriendelijk zij maken ballonvaren tot een belevenis
Rene uit Almere
25-06-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Uitleg over de ballonvaart - wat er van ons verwacht werd etc. Was duidelijk en goed. Na afloop nog wat nageklets in Barneveld met de piloot. Was top!
Geen!!
Jennefer lensen uit Nijkerk
22-06-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Prachtige ervaring om mee te maken! Erg leuke piloot die tussendoor wat dingen verteld maar ons voor de rest liet genieten van het uitzicht en dr stilte. Als afsluiting een goed georganiseerde picknick met vers belegde broodjes en champagne.
Gerda uit Veenendaal
21-06-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Hartelijke, gezellige crew. Geen ochtendhumeur om 5:30 uur
Geen idee, ga zo door :-)
Liesbeth Schutte uit Ermelo
21-06-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
De afspraken werden correct nagekomen. Bij de ballonvaart zelf kregen we goede instructie. De piloot was duidelijk een ervaren ballonvaarder die zorgvuldig handelde. Hij vertelde onderweg ook van alles en dat was erg leuk. We hebben genoten van een prachtige vlucht!
Bert uit Nijkerk
21-06-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Prima ballonvaart gehad met een erg leuke piloot: Richard. De informatie over de vaart is erg goed, het leuke is dat iedereen betrokken wordt bij de opbouw, landing en afbouw van de ballon. Ons was een vaart beloofd van 60 minuten, dat werden er uiteindelijk 90!
Bij de boeking werd aangegeven dat er rekening werd gehouden met je woonplaats; de opstijglocatie zou dusdanig gekozen worden dat je waarschijnlijk over je woonplaats zou varen. Wij stegen 10 km ten zuiden van onze woonplaats op en gingen richting zuiden, en dan kom je dus niet over je woonplaats.....
Kraay uit Voorthuizen
21-06-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Super genoten ,zo met ons gezinnetje de hoogte in. net een puzzeltocht .Goede uitleg van de piloot. Jammer dat er toch vrij veel laag hangende bewolking was . Het was niet helder Wie weet volgende keer bij zonsondergang.
Geen
P. Burgwal uit Barneveld
21-06-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Genoten van een leuke en lange vaart, veel gezien een goede uitleg van een vriendelijke piloot en collega's, en na de landing een gezellige afronding, in één woord geweldig.
N.v.t.
Mike uit Arnhem
21-06-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Goed geregeld, aardig personeel!
Geen, was prima geregeld!
Arnold uit Barneveld
21-06-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Fantastische vaart met het hele gezin en een goede piloot! Nogmaals bedankt Van Manen & Peter van Harten
Geen, gewoon Top!
R. Nabibaks uit Tilburg
21-06-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Alles was positief vanaf de ontvangst tot het drankje na. Hele leuke en aardige piloot ook de jongens die hielpen met op en afbouwen echt super
Geen!!! vooral zo doorblijven gaan super service
Aad de Bruin uit Barneveld
21-06-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Ze nemen het ballonvaren heel serieus. Leggen alle do's and don'ts heel goed uit. Gezellige Piloot. (Richard)
Zou het zo ff niet weten. Ben nog maar 1 keer mee geweest.
Alice v Opijnen uit Amersfoort
21-06-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Snelle reactie op mail. Duidelijke uitleg over vlucht. Tijdens het opzetten van de ballon en vlucht.
Misschien iets meer uitleg vooraf. Nu wist ik alleen de tijd waarop aanwezig te zijn. Duurde ook erg lang voordat we vlogen. En als we nog ergens anders heen hadden moeten rijden om op te stijgen duurde het nog veel langer. Maar hoe dan ook t was een erg leuke ervaring!
Suzy van Duyne uit Duiven
21-06-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Bijzonder leuk georganiseerd, fijn team, goed geregeld vanaf het startmoment tot aan champagne en terugvervoer. Aanrader om ook een ballonvaart te boeken bij van Manen.
Foto van een ieder als je net van de grond bent
Fam. van Welbergen uit Woudenberg
21-06-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Zeer vriendelijk mensen. Het was een geweldige ervaring.
Janine
21-06-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
De ballonvaart was prima geregeld. We werden goed op de hoogte gehouden van de weersomstandigheden. en hebben een mooie vlucht gehad. De landing was wat ruw, omdat het mandje niet over de grond sleepte, maar stuiterde.
Anoniem
21-06-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Vriendelijkheid en duidelijkheid.
VBW uit Ede
21-06-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
We zijn met ons kantoor de lucht in gegaan :-), en wat was het een prachtige belevenis! Zelfs de mensen die het vooraf een beetje spannend vonden genoten er enorm van! Het uitzicht is adembenemend en het is echt een aanrader voor iedereen om dit eens te doen! Hele fijne piloot, met humor, dat maakte de vlucht nog leuker! Bedankt Ballonvaartcentrum van Manen!!
Angelique Nauta uit Leusden
08-06-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Super leuke en professionele vlucht, goed georganiseerd
Kees uit Harskamp
05-06-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Goede, ontspannen en ook humorvolle instructie. Veel gezien en geleerd tijdens de ballonvaart. Leuke spontane piloot die duidelijk zijn verantwoordelijkheid voelde, zonder dat dit aan een ontspannen vaart ook maar een ogenblik te kort deed. In één woord súper!
Camping Nieuwhof uit Terschuur
01-06-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
We hadden een afspraak om bij ons vandaan op te stijgen . Maar de wind stond verkeerd en in overleg met de piloot zijn we in Apeldoorn opgestegen en vlak bij ons huis geland. Top prestatie van de piloot
Jaap uit Ruinerwold
01-06-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Dat ze niet op zondag een ballon vaart organiseren En dat ze heel goed een verantwoordelijkheid in acht nemen wat het weer betreft.
Alles is goed bij jullie
Ronald uit Huizen
01-06-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Prima georganiseerd. Wij werden netjes en ruim van te voren gebeld dat de vaart i.v.m. het weer niet door kon gaan. Er werd meteen een nieuwe afspraak gemaakt, welke per mail werd bevestigd. De dag voor de ballonvaart kregen wij een sms dat het definitief doorging en waar wij ons moesten melden. De vaart zelf was geweldig. Met een groepje van 12 personen de ballon in Apeldoorn in orde gemaakt om de vaart te aanvaarden. Na anderhalf uur over de Veluwe gevaren te hebben en veel wild gezien te hebben, zijn wij geland in Ermelo. Grote verrassing was het uitgebreide ontbijt en tot slot een glas goede champagne. Onderweg werd er door de Ballonvaarder veel verteld en uitleg gegeven. Een prima organisatie en zeker een aanrader. Hartstikke leuk om te doen!
Anoniem
01-06-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Je wordt goed geïnformeerd over of het doorgaat, waar je moet zijn etc. Enthousiast personeel en echt een uitje voor iedereen die meegaat; ook de volgers hadden een supergezellige avond.
geertje uit LUNTEREN
01-06-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Super gezellig, aardig, professioneel personeel en top voor elkaar!
Geen idee
Gerco uit Rotterdam
01-06-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
We hebben een prachtige ballonvaart gemaakt mét ons diamanten bruidspaar. Een geweldige ervaring!
Manoe
01-06-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Wij hebben erg genoten van de ballonvaart. Eerst was het erg spannend maar eenmaal van de grond viel alles mee. De ballonvaarder kon veel vertellen over de omgeving en hij wist goed wat hij deed. Een mooie en bijzondere tocht, dat zelfs door de wolken heen ging. Met één prachtig uitzicht boven de wolken. Ronduit prachtig en genoten . Je wordt netjes opgehaald en terug gebracht naar de locatie.
Geen.
karine uit Rheden
01-06-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Super ervaring, wij hadden weinig wind maar konden daardoor wel boven de wolken komen en dat was echt geweldig. achteraf glaasje champagne en een certificaat.
Geen
P Unk uit Putten
01-06-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Een geweldige ervaring met een fijne ballonvaarder. En dan nog geluk hebben om boven de wolken te komen. Want....achter de wolken schijnt de zon. Bedankt. Daarna nog even mee naar het bedrijf voor een drankje. Top!!
Geen
Joke Snippe uit Amersfoort
01-06-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
* duidelijke communicatie * vaart perfect verzorgd * veel uitleg en kennis van zaken * leuk dat we betrokken werden bij de handelingen voor en na de landing
Eddie uit Nijkerk
27-05-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Geweldige ervaring, adembenemend uitzicht, deskundige en gezellige piloot die alles goed uitlegde. Champagne ontbijt was goed verzorgd!
Coby Bos uit Harskamp
24-05-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Wat een prachtige ervaring ! We hadden een hele mooi avond met genoeg wind en een hele mooie vaart, met geweldig uitzicht. Wat een rust in de lucht...
Stefanie en Ted uit Putten
22-05-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Wat een magisch wondermooie ervaring! Geweldig georganiseerd, leuk om te kunnen helpen met opblazen/ opruimen en na afloop met een heerlijk ontbijt met bubbel verrast te worden. Maar bovenal... wat een genot om, hoog in de lucht, zowel onder als boven de wolken, te genieten van het geluid van de stilte, "gewoon" te kijken naar de wereld die aan je voorbij glijd. Magisch, wondermooi....
Peter uit Nijkerk
21-05-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Professioneel met goed materiaal en deskundig personeel. Veel wordt zichtbaar gecontroleerd. Prima begeleiding in de lucht met veel toelichting. Prima ervaring dus!
Anoniem
20-05-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Mooie locatie met achteraf een lekkere picnick. Tijdens de ballonvaart was er een leuke sfeer met regelmatig wat leuke informatie over de omgeving. Echt een aanrader!
Rick uit Harderwijk
19-05-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Vanwege het weer moest de datum twee keer worden verzet. Maar telkens werd ik netjes gebeld en kreeg ik een bevestiging per mail. De vaart zelf was erg mooi!
Yara uit Hilversum
18-05-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Als cadeau gegeven voor mijn moeder en die vond het geweldig! De hele ervaring, dus top gedaan.
Locaties zijn vooraf niet heel duidelijk. Geboekt met als locatie Amersfoort en adres was uiteindelijk in Barneveld.
Jan uit Ede
18-05-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Alles top geregeld
Kim uit Sint pancras
17-05-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Van Maanen is goed bereikbaar, zowel telefonisch als per mail. Ik ben elke keer enorm vriendelijk geholpen. Het kostte wat tijd om ons zessen in de lucht te krijgen, maar niemand heeft het weer in de hand, en des te blijer waren wij toen de vlucht doorging. Het ballonvaren was erg indrukwekkend, we hebben genoten van de stilte, alle informatie en gezelligheid!
Henk uit Nijkerk
17-05-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Geweldige vaart gehad en het is top geregeld van aankomst bij het bedrijf tot terug komst . Echt super verzorgt en we hebben genoten . Zeker voor herhaling vatbaar .
Geen verbeterpunten . Het was TOP
Robert uit Almere
17-05-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Veiligheid staat voorop! Hartelijke ontvangst en je krijgt waar voor je geld want wij hebben zelfs 20 min. langer gevlogen. Na landing een toast uitbrengen op de piloot en veilige landing. Een echte aanrader!!
Geen, alles was prima in orde!
Cees uit Veenendaal
17-05-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Mooie ballonvaart gehad. Goed uitleg. Veiligheid gaat bovenal. Professionele aanpak en het juiste materiaal. Vakkundig personeel en vrijwilligers. Top!
Jeroen uit Bos
17-05-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Anita uit Barneveld
17-05-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
We maakte een mooie ballonvaart vanuit veenendaal, met piloot Michael. Erg tof. Vakkundige crew en piloot.
Lieke Hertman uit Nijmegen
17-05-2018
Ik beveel dit bedrijf aan.
Super leuk dat wij met zn tweeen in een apart hokje in de mand zaten. Dit maakt dat je het gevoel hebt dat je het samen doet. Aardige kapitein die ook het een en anders uitlegde. Goede inlichting vooraf wat er voor zorgt dat de vlucht veilig kan plaatsvinden. Super ervaring! Zouden graag nog een vlucht maken. Li

Onze 24 opstijglocaties

We stijgen op vanaf 24 vaste locaties door heel het land. De exacte opstijglocatie bepalen we aan de hand van de weers- en windomstandigheden: een ballon vaart namelijk mee op de wind en is niet te sturen. Bekijk snel wanneer we bij u in de buurt varen. Bij een privévaart kunnen we soms zelfs voor uw deur opstijgen.

Gegarandeerd de beste ervaring

Altijd goed weer Slecht weer? Nieuwe afspraak!

Storm, hevige regen of onweer verwacht? Bij slecht weer maken we gewoon een nieuwe afspraak.

Altijd goed zicht Altijd perfect zicht

U mist geen moment. Wij verzekeren u van een plek aan de rand van de mand met het beste zicht.

Altijd up-to-date Duidelijke communicatie

De opstijglocatie verandert of het weer slaat om? Wij geven het direct door. Zo staat u nooit voor verrassingen.

Ballonvaartcentrum Van Manen?

25 jaar ervaring 25+ jaar ervaring

Ruim 25 jaar ervaring staat voor duizenden ballonvaarten. En voor piloten en een crew die precies weten wat ze doen.

20 ballonnen 20 ballonnen

Door de jaren heen hebben we flink geïnvesteerd in de beste ballonnen. We hebben er 20 in alle soorten en maten.

26 opstaplocaties 24 opstaplocaties

Met 24 vaste opstijglocaties door heel het land zijn we altijd dichtbij. Bij een privévaart is er zelfs nog meer mogelijk.

30 ballonnen 46.000+ passagiers

In totaal hebben we al ruim 46.000 passagiers een onvergetelijke ballonvaartbeleving mogen bezorgen.

Elke vaart overtreft de vorige

Onze ervaren medewerkers staan voor u klaar!

Ontmoet ons team