• Ballonvaren
  Luchtballonvaart maken? Maak een ballonvaart in uw regio

Luchtballonvaart: een unieke beleving

De steden, de bossen, de weilanden, het water. Een adembenemend uitzicht over de Veluwe, uw eigen woonplaats of een ander prachtig deel van Nederland. De stilte in de lucht. Dit moment laat u niet meer los. Elke nieuwe luchtballonvaart overtreft de vorige. Luchtballonvaren is en blijft een onvergetelijke ervaring die u nooit eerder ervaren heeft. Telkens weer.

luchtballonvaart

Lees meer over onze luchtballonvaarten

Ruim 25 jaren ervaring in luchtballonvaart

Ballonvaren? U stapt natuurlijk niet zomaar in een heteluchtballon. Met ruim 25 jaar aan ervaring bent u bij Ballonvaartcentrum Van Manen in meer dan vertrouwde handen. Deze 25 jaar staan voor tienduizenden luchtballonvaarten die onze piloten tot een goed einde brachten. En voor duizenden passagiers die intens genoten van een adembenemend uitzicht over Nederland. Bij Ballonvaartcentrum Van Manen bent u zeker van kwaliteit en expertise. Luchtballonvaren is onze passie, altijd al geweest.

Lees verder over Ballonvaartcentrum Van Manen

Grote luchtballonnen, kleine luchtballonnen

Grote luchtballonnen, kleine luchtballonnen Ballonvaartcentrum Van Manen vaart met een vloot van maar liefst 20 verschillende heteluchtballonnen. Onze extra ruime manden bieden extra comfort. We garanderen tijdens elke luchtballonvaart een plaats aan de rand van de mand, dus altijd een goed uitzicht.

Bekijk onze totale vloot heteluchtballonnen>

Uw luchtballonvaart met professionele crew en piloten

Het team van Ballonvaartcentrum Van Manen bestaat uit een professionele crew en ervaren piloten. Om het in cijfers uit te drukken: onze vaste piloten hebben gemiddeld duizenden uren ervaring in luchtballonvaren en kennen daardoor alle geheimen van het vak. Het weer is namelijk elke vaart anders, het uitzicht ook, net als de landingsplaats. Maar door hun ruime ervaring zorgen onze piloten ervoor dat u altijd weer veilig landt.

Maak kennis met onze ballonvaart crew

Veiligheid tijdens uw ballonvlucht staat voorop

Onze moderne luchtballonen beschikken over de nieuwste technieken. En onze ervaren piloten houden de weersomstandigheden voortdurend en nauwlettend in de gaten. Niet voor niets. Een heteluchtballon is namelijk niet te sturen, maar vaart mee met de wind. Daarom is een goede voorbereiding cruciaal. Bij ons komt u nooit voor verrassingen te staan.

Lees meer over veilig ballonvaren

Opstijglocaties door heel het land

Opstijglocaties door heel het land Een luchtballonvaart is nog nooit zo dichtbij geweest. Met 26 vaste locaties door heel het land heeft u een ruime keuze in opstijglocaties bij u in de buurt. We stijgen altijd op vanaf de meest geschikte locatie in de regio. Dit is bijvoorbeeld afhankelijk van de weersomstandigheden, de windrichting en de windkracht.

Zoek naar een opstijglocatie in de buurt

Een ochtendvaart of avondvaart

Maak een luchtballonvaart over de Veluwe terwijl de opkomende zon aan de horizon een betoverende gloed afgeeft. De rust, de stilte. De wereld ontwaakt langzaam maar zeker onder een magisch licht. Het is het schitterende schouwspel van een ochtendvaart, waarbij u opstijgt voordat de zon opkomt. Meer een avondmens? Bij Ballonvaartcentrum Van Manen kunt u ook terecht voor een avondvaart, waarbij u opstijgt voor zonsondergang. Zie de wereld volledig tot rust komen terwijl de schemer voortkruipt.

Bekijk direct de mogelijkheden

Een hapje en drankje maken het af

Combineer een luchtballonvaart met een culinaire beleving. Van een picknickmand voor vertrek bij een ochtendvaart tot een volledig dinerarrangement bij een avondvaart. Of vervoer inclusief een drankje. Wij leggen u volledig in de watten. Tip: probeer ook eens ons cloudhopper arrangement.

Beleef een all-in ballonvaart

All inclusive balonvaart
 • Vaart van gemiddeld 1 uur
 • Toast met bubbels na landing
 • Vervoer
 • Balloncap
 • Luchtvaart certificaat voor alle deelnemers
 • Administratiekosten en reserveringskosten
 • Ons ballonvaartticket is vrij overdraagbaar
 • Ballonvaartticket is 2 jaar geldig
 • Verzekering en BTW

Bekijk onze arrangementen.

Privévaarten luchtballonvaart met eigen opstijglocatie

Een romantisch huwelijksaanzoek, een bedrijfsuitje of familie-uitje. Bij een privévaart heeft u het volledig voor het zeggen. U bepaalt het gezelschap in de mand, de dag en de plaats waar de ballon opstijgt. We kunnen zelfs opstijgen vanaf een grasveld bij u in de buurt. Onze ballonnen zijn er in alle soorten in maten. U kunt een privéballon huren van 2 tot 16 personen. Of huur meerdere luchtballonnen en creëer uw eigen onvergetelijke luchtballonevenement.

Boek direct uw privé luchtballonvaart

Elke vaart overtreft de vorige

Onze ervaren medewerkers staan voor u klaar!

Ontmoet ons team

Tickets bestellen